MENUS-MC SEVİYE-1 EĞİTİMİ

Eğitim ve Başvurular Hakkında

5-6 Eylül 2015 tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Medikal Radyasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜSMERA) bünyesinde düzenlenecek olanMCNP Medikal ve Nükleer Uygulamalarda Monte Carlo Simülasyonu Teknikleri (MENUS-MC Academy) Medikal Bilimler, Nükleer Bilimler, Mühendislik Bilimleri, Medikal Fizik, Nükleer Fizik, Deteksiyon Fiziği,  gibi bir çok alanda,  Lisans, Lisansüstü ve Akademik alandan bir çok öğrenci ve akademisyen için MCNP (Monte Carlo Neutron Proton) simülasyon programının temel prensipleri, modelleme, uygulama yazma, çalıştırma, veri alma gibi çalışmalarını gerçekleştirme imkanı sunmaktadır.

MENUS-MC Academy katılımcılara Monte Carlo alanında uzmanlaşma fırsatını sunmakta ve yıl boyunca tekrarlayacak 3 aylık aralıklarla gerçekleşecektir. 4 seviye eğitimden oluşan MENUS-MC Academy, 1. Seviye olan Başlangıç seviyesinden 4.Seviye #ProUser seviyesine kadar katılımcılar için bir eğitim olanağı sağlayacak ve katılımcıların çalışma alanlarına göre istedikleri simülasyon inputunun yazmasına ve profesyönel bir şekilde  kullanmasına olanak sağlayacaktır. Katılımcılar her eğitim sonunda ilgili eğitime ait belgelerini alacaktır.

MENUS-MC #1 – Seviye 1 – Beginning            (Her Yılın Ağustos Ayı)

MENUS-MC #2 – Seviye 2 – Intermediate        (Her Yılın Kasım Ayı)

MENUS-MC #3 – Seviye 3 – Advanced            (Her Yılın Şubat Ayı)

MENUS-MC#4 – Seviye 4 –  ProUser               (Her Yılın Mayıs Ayı)

ÜSMERA / MENUS-MC Academy bünyesinde gerçekleştirilecek olan ve 4 seviyede tamamlanacak olan Monte Carlo Eğitim Programı sonunda kullanıcı bilimsel verilerine paralel olarak kendi monte carlo inputunu yazma, geometri modelleme, çalıştırma, veri analizi yapma, veri çekme, verileri grafikleştirme gibi bir bütünü kapsayan alanda Profesyonel bir Kullanıcı seviyesine gelecektir. 4 seviyede gerçekleşecek bu eğitim programı 1 yıl içerisinde 3 aylık aralıklarla gerçekleşecek ve kullanıcı aradaki 3 aylık sürede almış olduğu eğitimi pekiştirerek Bilimsel Kurulun yönlendirmeleri ile birlikte bir sonraki eğitim için ön hazırlıklar yapacaktır.

EĞİTİMCİLER

-Kapanış

18:00

18:30

Not: 6 Eylül 2015 Pazar Günü olan 2. Gün Eğitimi tamamen Kullanıcılar ve Eğitimcilerin Bire Bir Çalışması ve Uygulamaların Yapılması Üzerinedir.

KATILIM KOŞULLARI ve ÜCRETİ

Katılım ücreti 350 TL dir. (Katılım Ücreti Eğitim Materyalleri, Çay-Kahve Molaları, Katılım Belgesi ve Gezi’yi Kapsamaktadır)

Katılımcıların Eğitime gelirken kişisel WindowsTM  işletim sistemi yüklü bilgisayarlarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Ders Materyalleri, Çanta, v.b. ihtiyaçlar kayıt esnasında ÜSMERA tarafından karşılanacaktır.

ÖNEMLİ TARİHLER

MENUS-MC#1 Eğitim tarihi : 5-6 Eylül 2015

Kayıt Ücretinin Yatırılması ve Son Başvuru Tarihi: 28 Ağustos 2015

Başvuru Sayfası  http://usem.uskudar.edu.tr/medikal-ve-nukleer-uygulamalarda-monte-carlo-simulasyonu-teknikleri-mcnp-mcnpx

Başvuru Formu İnternet adresi: http://usem.uskudar.edu.tr/egitim-talep-formu.php

NOT: AÇILAN KAYIT FORMUNDA İLGİLİ BÖLÜMLERE KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ DOLDURARAK TALEP EDİLEN EĞİTİM ADI BÖLÜMÜNE "MCNP Monte Carlo Simülasyon Teknikleri ve Medikal Uygulamaları (Başlangıç Seviyesi)" YAZINIZ.

ÜSEM İletişim Bilgileri: usem@uskudar.edu.tr   02164002222  Dahili: 4021 Bengisu Altınten  Dahili 2851 Hülya Deliktaş

Sorularınız İçin:   usmera@uskudar.edu.tr      huseyinozan.tekin@uskudar.edu.tr